Snygga sneakers hösten 2013

Snart är sommaren och hösten står redo att göra sitt intåg. Då kan det vara läge att kanske skaffa sig ett par nya och fräscha sneakers. Beroende lite på vilken modell man väljer kan faktiskt ett par sneakers fungera bra även under vintern förutsatt det inte är alltför många decimeter snö och inte alltför kallt.

sneakersSneakers som under de senaste åren totalt dominerat gator och torg är Converse. Skorna började säljas redan 1908, men det var först i början av 1920-talet när basketspelaren Chuck Taylor började använda skorna, vilken även senare designade den klassiska Converse-skon, som än idag bär hans signatur.

Idag finns Converse i en rad olika modeller och utföranden, från de klassisk tygskorna till läder och ballerinaskor. Dessutom går det att på en del ställen även få sina egna specialdesignade Converse med sitt eget namn. Converse går att hitta överallt både i fysiska butiker och på nätet.

DC är ett annat populärt varumärke som även erbjuder sneakers. Dessa är något ”kraftigare” än Converse med en något ”rakare” utformning. Dock är de oftast lite tjockare, vilket gör att man inte behöver frysa under de kalla höstdagar som väntar längre fram, som ibland kan vara fallet med de lite tunnare Conversen.