Jakt som hobby

1684368-hunter-in-marsh-grass-with-shotgun

Hösten har anlänt och för många av oss är detta årets bästa tid. För dig som inte redan bokat in några jaktresor på din lediga tid är det dags att göra det nu. Vi är mitt uppe i årets stora älgjakt och har du licensens och utrustning är det bara att ge sig ut i skogen och börja jakten.

För dig som precis har fått upp ögonen för jakt är det viktigt att veta att all jakt, vare sig det handlar om älg, rådjur eller någon annan art, följer ett omfattande regelverk. Det betyder att du måste rätta dig efter speciella tider och regler för hur jakten är tillåten. För mer detaljerad information angående jakttider och annan information kan du besöka Jägarförbundets hemsida.

När man tänker på jakt är det först och främst älg som kommer på tal. Det är en årlig fest för många av oss som tar plats vid höstens intåg. I norra Sverige inleds jakten i början av september. I mittersta och södra delen av landet tar den fart i början av oktober och fortsätter två månader framåt. Rådjur är också en av de vanligare arterna att jaga. Perioden för den jakten startar 1 oktober och fortsätter ända fram till 31 januari. Att jaga djur som själva anses vara farliga rovdjur är något flera jägare ser som en utmaning. I Sverige har vi både björn och varg, vars antal ibland måste minskas. Det finns alltså chans för vem som helst att jaga dessa djur. Dock sker detta under strikta regler och speciell licens krävs.

Oavsett vilken typ av jakt som fångat ditt intresse så är det en hobby som bara blir roligare med rätt utrustning. Idag kan du bekvämt beställa din utrustning online. Det är ett effektivt sätt att hitta de produkter som gör jakten ännu roligare för dig!