Friluftsaktiviteter i norr

Höga kustenSåhär på sensommaren väljer många att ta en lite kortare resa någonstans i landet för att njuta av den sista delen på semestern. Under hösten är det även populärt att göra en liknande resa då landskapet slår ut i alla sina vackra färger och naturlivet lockar.

Höga Kusten är perfekt för dig som vill få ut mycket av din resa tillsammans med din partner eller familjen, där finns aktiviteter för alla.

Boende

Det finns goda möjligheter till naturnära boenden i området kring Höga Kusten, ett av dessa är Mosjöns Camping som erbjuder både camping samt stuguthyrning. Stugorna kan hyras året om och finns i olika storlekar och prisklasser, bokning sker enkelt via hemsidan. Det är en camping som ligger lämpligt belägen eftersom det samtidigt som det ligger naturskönt till, också ligger nära både Örnsköldsvik och andra delar av Höga Kusten.

Till fots

Höga Kustenleden kallas den vandringsled som löper 13 mil med start från Höga Kusten-bron i söder ända upp till Örnsköldsvik i norr. Leden är uppdelad i 13 etapper och passerar bland annat Skuleskogens nationalpark. För dig som önskar att uppleva naturen till fots är detta ett hett tips och ett kärt resmål att återvända till för många vandrare. För den mindre erfarna vandraren finns även kortare leder att utforska, mer om detta kan du läsa om här.

Njut av vattnet

Paddling är också en populär aktivitet som är möjlig att utföra på olika ställen längs Höga Kusten. För dig som är sugen på att paddla finns även där rekommenderade leder du kan följa som antingen går längst med kusten eller längre in i landet. Den kortaste leden ligger på 8 km och kan därför rekommenderas för barnfamiljer eller den mer ovane paddlaren. En våtdräkt kan vara bra på hösten eller under tidig vår då vattnet oftast är kyligt.