Bra resmål för sportfiske runtom i landet

289210-spinning-and-lake-fishing

Sportfiske är en populär fritidsaktivitet för många svenskar – hela två miljoner utövare varje år med en bredd från tonåringar till åttioplussare.

Några olika typer av sportfiske som finns är mete, flugfiske, pimpling, jiggfiske och spinnfiske. De olika formerna av sportfiske gör det till en aktivitet som går att utföra året om, som ger både spänning och avkoppling på samma gång. Det stora antalet utövare gör det till en viktig fritidsaktivitet som dessutom lär dig känna naturen. Nedan ger vi tips på bra resmål och sevärda platser att besöka för dig som gillar sportfiske.

Ädelfiske

Precis intill sjön vid Mosjöns Camping i Höga kusten området finns det fina möjligheter att ägna dig åt att fiska inplanterad ädelfisk i natursköna och vackra skärgårdsmiljöer. Dessutom kan du bo precis intill sjön i stugorna, där det också finns en restaurang i närheten om hungern sätter in. Enkelt och bekvämt efter några timmars fiske.

Kräftfiske

En aktivitet som ofta är säsongsbunden till augusti och september, men väl värd sin upplevelse i sensommarmörkret. Det finns många platser i landet där man kan kräftfiska, bland annat på Västkusten, vid Vänern och i Skåne, så passa på att uppleva charmen med att fånga skaldjur!

Fjällfiske

I fjällens fiskevatten har du goda chanser att dra upp både röding, abborre, gädda och öring. De svenska fjällen och dess vattendrag är många – välj att uppleva allt från Riksgränsen i norr till Sälen i söder. Möjligheterna är många och du ges frisk luft och storslagen fjällnatur på köpet.

Laxfiske

Forshagaforsen i Klarälven är känt som ett av Nordens bästa fiskevatten för lax och öring. Här fiskar man insjölevande lax som vandrat upp från Vänern och du har du en unik chans att dra upp en tiokilosgädda på fluga – inte en helt fel upplevelse!