Att besöka Höga Kusten

Är man intresserad av fritidsliv och utomhus aktiviteter så kan det vara dags att besöka Höga Kusten, detta Världsarv där berg möter hav i en vacker symbios. Höga Kusten sträcker sig från Härnösand i söder till Örnsköldsvik i norr och det finna massor att uppleva i denna makalösa natur. Slåttdalsskrevan är vida känd liksom Ulvön för dess arv från surströmmingen. Det finns mycket att upptäcka och vi börjar i Härnösand, via Sollefteå och vårt slutmål Örnsköldsvik

Härnösand

På färden genom Höga Kusten så börjar vi i Härnösand. En av de tidigaste städerna inom Höga Kusten. redan 1585 så grundlades staden Härnösand och har varit viktig plats för området sedan dess. Det finns mycket att se och uppleva även i Härnsösand. Hemsö Fästning är en av de stora attraktionerna i Härnösand, detta är en gammal försvarsanläggning som öppnats upp för allmänheten. Så sent som 1989 så tjänstgjorde de senaste värnpliktiga i fästningen och 2005 så öppnades museet upp för de intresserade.

Sollefteå

Även kallad för Niporna stad med sina branta kanter som stupar ner mot Ångermanälven. Vintertid så är det helt klart värt ett besök på Hallstaberget. Både för övernattning och skidåkning. Slalom nästintill in till incheckningen på hotellet. Skönt att koppla av i hotellet spa kan vara en av det bästa med hotellet och skidbacken. Det finns mycket att upptäcka i området kring Sollefteå så det kan vara värt ett stop innan ni beger er upp mot Örnsköldsvik.

Örnsköldsvik

Sist men inte minst så står Örnsköldsvik på tur. Oavsett årstid så finns det alltid något att hitta i Örnsköldsvik, som med hela Höga Kusten så finns det mycket natur runt kring staden som man kan upptäcka. Det finns tillgång till häftiga cykelleder eller vintertid så kan man upptäcka naturen på uppkörda skidspår. Efter en intensiv dag ute i naturen så kanske man avlutar sitt möte med Örnsköldsvik och ett besök på Fjällräven Arena med en god måltid i antingen Restaurang Victory eller i Guldbaren. I staden finns flera hotell om man inte känner att man hunnit med allt så boka in en övernattning så ni hinner med allt ni vill besöka.