Alpina sporter

För alla fantaster av utförsåkning på skidor är världscupen i alpin skidåkning den ultimata serien att följa. Tävlingarna, som först såg dagens ljus 1966, inleds i oktober och sedan finns det skidåkning att njuta av hela vägen fram till mitten mars. De främsta tävlingarna arrangeras i USA, Kanada och delar av Europa där bergskedjan Alperna står för det absolut populäraste underlaget. När är världscupen i alpin skidåkning först anordnades kunde man enbart tävla i storslalom, slalom, störtlopp. I dagsläget kan man även tävla i grenarna super-G och kombination.

Slalomåkare in actionÄr du intresserad av den Alpina världscuppen så kan du kolla in oddsen genom att klicka här, då kommer du till Betsson’s sida för alpina sporter. För mindre kvalificerade åkare som inte får tillträde till världscupen i alpin skidåkning och för dem som vill hålla sig aktiva mellan de stora tävlingarna anordnas även fem så kallade kontinentalcuper Europacupen, Nor-Am Cup, South American Cup, Far East Cup och Australian New Zealand Cup.

Men att åka olika former at utförsåkning är inte enbart för proffsen. Det är en härlig hobby att ha när landskapet är täckt av vit underbar snö. En del väljer att söka sig till Alperna i olika delar av Europa för att åka skidor men det finns underbara möjligheter på mycket närmare håll än så här i Sverige.

Bor man i Jämtland är det bara några mil till Bydalsfjällen där långa backar på upp till 3,5 km väntar på alla slalomentusiaster i hela familjen. För jämtarna och resten av svenskarna finns även klassiska Åre som också är beläget i Jämtland. I denna pärla till skidort finner man möjligheter av högsta tänkbara rang. Befinner man sig högre upp i landet, eller att man är villig att ta sig ända dit, erbjuder Norrbotten både Björkliden som passar familjer ypperligt och nordligaste Riksgränsen som är anpassat för de riktiga hänförda beundrarna av utförsåkning.